Tips videomontage voor beginners van onze gast expert, Robert Berkelder

Robert Berkelder is sinds 2010 eigenaar van www.filmbewerking.nl. Vandaag is hij te gast bij ImageClass. Hij houdt zich al jaren bezig met testen en vergelijken van verschillende softwarepakketten voor digitale videomontage. Het doel van zijn website is om beginners te helpen een keuze te maken in de juiste videomontage software maar ook om de ervaren gebruikers op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen. Uiteraard doet hij zelf ook veel filmen, fotograferen en monteren. Als ervaringsdeskundige heeft Robert een top 5 aanbevelingen samengesteld voor ImageClass. Deze zijn bestemd voor de starters in de wereld van digitale videomontage.

“Afhankelijk van het doel van de uiteindelijke montage is het van belang om te weten dat er altijd basisregels zijn ( Do’s and Dont’s ). Dit zijn mijn 5 Videobewerkingstips” 

  1. Tip voor het zelf opnemen. Extreme factoren zoals temperatuurverschillen, (zout) water, zand, stof, etc, kunnen je camera of film ernstig beschadigen. Maak gebruik van een degelijke tas, waarin zowel de camera als zijn toebehoren (extra cassettes, extra batterij) veilig opgeborgen zitten. Je kan het beste ook gebruik maken van een beschermhoesje.
  2. Bij het opnemen van films: maak de shots niet langer dan noodzakelijk, een ideaal shot is 8 seconden.
  3. Houdt de camera zo stil mogelijk. Zet de camera eventueel op een tripod of houdt deze op een makkelijke manier vast. Veel mensen hebben de neiging om de camera voor zich uit te houden, dus met gestrekte armen. Daar wordt de video instabiel van.  Mocht u personen of hoge objecten filmen met een telefoon, houd de telefoon dan rechtop (zoals met bellen). Voor landschappen en (bijvoorbeeld) groepsfoto’s draait u de telefoon een kwartslag naar links .Op deze manier krijg je meer breedte in de video.
  4. Organiseer uw bestanden alvorens deze te gaan bewerken. Maak bijvoorbeeld een map foto’s, video’s en muziek en kopieer daar uw bestanden in. Dit maakt het importeren in uw videobewerkingsprogramma een stuk makkelijker en overzichtelijker.
  5. Sla tijdens het bewerken uw project steeds op. Dit kunt u niet vaak genoeg doen. De meeste programma’s maken ook wel een automatische back-up. Deze zijn vaak lastig terug te vinden. Check eerst in de instellingen van het programma om hoeveel minuten een automatisch opgeslagen versie gemaakt wordt. Stel deze desnoods (weer) in.

Toevoeging van ImageClass

Om deze laatste tip extra toe te lichten: de ‘automatisch opslaan’ instellingen voor Magix deluxe vindt u in het Menu onder Bestand > Instellingen> Programma > Systeem> Project wordt automatisch opgeslagen elke (…) minuten. De instellingen voor Corel gebruikers zijn terug te vinden in Vastleggen > Instellingen > Voorkeuren > Algemeen > Project wordt automatisch opgeslagen elke (…) minuten.

Wilt u meer tips krijgen over videobewerken met Magix deluxe of Corel Video Studio? Bekijk dan onze agenda lessen videomontage of boek een privé les Corel of Magix!

Voor andere programma’s en gratis tutorials raadpleeg ook de website van www.filmbewerking.nl!

Terug naar onze blog

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.