Waarom films converteren? Het komt regelmatig voor dat je bepaalde videobestanden niet af kunt spelen. Bijvoorbeeld met je Media-speler (PC) of met je Quicktime Player (Apple). Ook gebeurt het weleens dat je bestanden te groot zijn om over te zetten naar een externe medium. Denk aan opslaan als back-up. Of aan het delen op internet en social media. In deze gevallen is het verstandig om de betreffende films om te zetten (te converteren dus) naar een nieuw formaat die voldoet aan je eisen en wensen. Zowel Magix deluxe als Corel Video Studio beschikken over ingebouwde mogelijkheden om conversies van en naar verschillende formaten uit te voeren. Deze gereedschappen zijn onderdeel van de software en ze kunnen ook ‘los’ gebruikt worden. Je hoef dus niet per se een film eerst gemonteerd te hebben om gebruik van deze convertors te maken.

Corel Batch Conversie

De Corel convertor is te vinden in de ‘Bewerken‘-modus,  Menu > Bestand > Batch converteren. Je kan meerdere films tegelijkertijd inladen en naar een nieuwe formaat omzetten. Gebruik hiervoor de knoppen Toevoegen en Converteren (zie plaatjes). Let goed op waar de nieuwe bestanden komen te staan (Opslaan in map…). Pas waar nodig de mogelijkheden voor export aan.

films converteren corel films converteren corel

Films Converteren in Magix

Binnen Magix is de convertor te vinden onder Menu > Bestand > Films exporteren (eerste plaatje). De opties die gevolgd worden door drie puntjes (zoals Video als Avi… of Video als Quicktime movie…) openen na het aanklikken een extra dialoogvenster. Hierin worden extra mogelijkheden van de videoformaten zichtbaar. Je kunt deze opties gebruiken om bijvoorbeeld de resolutie van de nieuwe film aan te geven of de opslag map op je computer te selecteren (tweede plaatje).

films converteren magix deluxe

films converteren magix deluxe

 

Mocht je meer willen leren over films converteren, verschillende video formaten, mogelijkheden en gebruik hiervan kijk snel in onze agenda .  Je kan je opgeven voor een groepsles of je kan privé begeleiding aan huis aanvragen. Meer informatie over onze cursussen vind je hier.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.