Een mooie toepassing van Corel Video Studio is de mogelijkheid om beeldschermopnames te maken. Dit is handig als je bijvoorbeeld een eigen tutorial wil opnemen, maar ook als je bepaalde beelden die je op je computer afspeelt wilt gebruiken voor je eigen video’s (zoals die van YouTube bijvoorbeeld).  Fijn om dit te kunnen vooral als de beelden niet direct beschikbaar zijn als download. Let wel op dat de filmpjes die je wilt gebruiken copyright beschermd kunnen zijn of vraag eerst de makers of ze je toestemming geven om deze te gaan gebruiken.

Computer beeldscherm opnemen met Corel

Een handige snelkoppeling hiervoor is beschikbaar in Corel Video Studio Pro x 10 onder de ‘monitor’. Het gaat om deze knop. Corel Video Studio
Je kiest daarna voor de optie Liveschermopname. Indien je op de rode knop klikt, zal alles wat zich afspeelt op je computer desktop opgenomen worden. En dat is inclusief de muisbewegingen!  Druk op F10 op je toetsenbord om de opname te stoppen. Deze opname wordt automatisch geplaatst in je MediaBibliotheek . Zoals we bij de cursus leren – er is altijd een origineel ‘ergens’ op je computer terug te vinden. Een goede reden om de instellingen door te nemen vóórdat je gaat opnemen. Kijk naar het plaatje hieronder.

Als we de instellingen uitklappen zien we dat Corel automatisch je opname automatisch benoemt (Vasteleggen xx). Deze opname wordt ergens op de computer geplaatst (Opslaan in…). Het formaat waarin opgenomen wordt is altijd “.wmv” (Windows Media Video). Ook goed om te weten is dat standaard het geluid van de microfoon wordt meegenomen. Super handig voor een tutorial maar niet zo handig als je een kant en klare video van YouTube wilt gebruiken. Gelukkig zijn sommige van deze opties in en uit te zetten. 

Corel Video Studio

Wil jij meer mogelijkheden van de videobewerking software van Corel ontdekken? Bekijk hier onze agenda met cursussen voor beginners. Je kan je via mail of telefoon opgeven voor de aankomende trainingen data! 

Wil je eerst Corel Video Studio eerst gratis uitproberen? Dat kan met een proefversie download. Alle gegevens hiervan vindt je onder deze link.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.