Je hebt al de basis van Magix Video deluxe onder de knie, je bent enthousiast aan de slag gegaan en je hebt veel tijd gestoken in het monteren van je video’s. Na veel vallen en opstaan zijn de filmpjes netjes geknipt, voorzien van teksten en muziek en veilig op een dvd of bluray gezet. Gefeliciteerd! Het eerste project smaakt naar meer!  Het is altijd leuk als je door kan groeien in het gebruik van de software en als je handige tips ontdekt die je werk voortaan makkelijker kunnen maken.

Van klanten krijg ik veel vragen over hoe je (bijvoorbeeld) bepaalde handelingen versneld kan uitvoeren (zoals via toetsenbord combinaties). Of over hoe je extraatjes aan je videomontage kan toevoegen door Magix Video deluxe optimaal in te zetten. Hieronder het antwoord op een aantal veel gestelde vragen.

Foto’s maken van een filmframe in Magix Video deluxe

Heb je een film op de tijdlijn staan en je wil een van de beelden van deze film als losse foto op je PC bewaren? (Omdat je – bijvoorbeeld – geen foto’s hebt van die gelegenheid of omdat je iemand vraagt om een foto te sturen in plaats van een video, of omdat je bijvoorbeeld juist heel goed op de film staat terwijl de foto’s een ramp zijn) Dit kan heel simpel via het menu van Magix! Plaats de marker op de gewenste positie in de film, ga naar Bestand > Film Exporteren > Enkel frame als Jpeg. Kies een naam voor de foto en de map waarin je deze wilt opslaan en Voilà! – je hebt een foto gemaakt van de frame in je film!

Foto maken uit een filmframe in Magix Video deluxe

Tips Magix Video deluxe

Keyboard Ninja Magix Video deluxe (15): Deze snelkoppelingen besparen muiswerk voor de ervaren gebruiker

Snelkoppelingen voor projecten

Nieuw project aanmaken = CTRL + N

Open bestand van de computer = CTRL + O 

Project opslaan = CTRL + S

Project opslaan als… = SHIFT + S 

Open programma instellingen = Y 

 

Snelkoppelingen op de tijdlijn:

Opsplitsen van de film op de tijdlijn (op de positie van de marker) = T 

Alles selecteren op de tijdlijn = CTRL + A 

Kopiëren gemarkeerde stuk = CTRL + C 

Plakken van een gekopieerde stuk op de positie van de marker = CTRL + V 

Ongedaan maken (een stap terug) = CTRL + Z 

Groeperen (objecten aan elkaar vast maken) = G 

De-groeperen (objecten van elkaar los maken) = SHIFT + G 

Wil je meer weten over Magix Video deluxe? Kom gezellig naar een van onze groepslessen waar je ook andere gebruikers kan ontmoeten en je ervaringen delen! Kijk voor de aankomende cursussen in onze agenda!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.